FOTOGRAFIE CULINARA

Fotografia culinara si impontanta ei:

Fotografia de produs si in special fotografie culinara este o zona a fotografiei greu de perfectionat, de aceea doar putini din cei care o profeseaza sunt platiti. Dar deasemenea este la fel de usor pentru oricine ,chiar si cu un smartfone poti realiza imagini superbe si de calitate. Multe elemente insa trebuie sa se intalneasca pentru ca imaginea sa transmita mesajul potrivit.

Sigur ca o camera profesionala si lentile pe masura fac ca fotografia de produs sa fie mai usoara, dar nu sunt cele mai importante componente din acest proces. Oare ce separa imaginile din reviste de cele mai putin impresionante, sigur nu echipamentul scump, ci felul in care compunem imaginea, si increderea pe care o ai in realizarea imaginii dorite astfel incat sa fie cat mai atractiva posibil.

Un fotograf bun nu are noroc, poate ca nu iti dai seama cum face sau de ce, dar cert este ca anumite fundamente se imbina pentru a realiza o imagine. Detalii precum compozitia, lumina, si aranjamentul se vor aplica chiar daca folosesti un aparat profesionist, un point-and-shoot, sau un smartfone.

Pentru un restaurant care incearca orice tip de promovare, de la paginile revistelor, flayere impartite sau mediu online, cea mai importanta caracteristica a acestei promovari este fotografia culinara. Daca imaginile preparatelor nu transmit mesajul potrivit, toate eforturile de promovare sunt in zadar. Cel mai important lucru pentru un restaurant este ca mancare sa fie delicioasa, al doilea lucru important este ca acea mancare delicioasa, sa fie promovata cum trebuie. Iar o fotografie culinara care parca transmite miresmele preparatelor, va fi calea perfecta prin care viitorii clienti vor intelege ca restaurantul trebuie vizitat.

O fotografie culinara realizata bine, iti face pofta de mancare si te face sa vrei sa vezi cu ochii tai preparatele care arata atat de apetisant.